Onkruid Verwijderen

Onkruid verwijderen door verhitting

Verstegen BV werkt volgens het principe van hete luchtcirculatie voor een effectieve bestrijding van kiemen, onkruid en onkruidzaden. Dankzij diverse maatregelen is het verbruik en de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt. Verder is de werktempratuur ca. 400°C. dit is ruim beneden de ontbrandingstempratuur. Het risico op ontbranding is dus in principe verwaarloosbaar. Ten slotte is het veilig voor de bestratingen.

De machine die we gebruiken, De ECOflame Comfort Combi 130, heeft een werkbreedte van 130 centimeter en heeft een zeer hoge capaciteit per uur (Ca. 2000 – 2500 M2). Zijn capaciteit is natuurlijk wel afhankelijk van de soort en hoeveelheid vegetatie. Deze machine is geschikt voor het verwijderen van onkruid op half verhardingen en overige vlakke ondergronden (zoals terreinen, wegen, erven, opritten, paden, etc.). Voor het verwijderen van onkruid op paden of terrassen met randen die niet met de bovengenoemde machine bewerkt kunnen worden, hebben wij de beschikking over een kleine brander en/ of een heet water machine (kokend water) waardoor dit wel mogelijk is.

Enkele bijzondere kenmerken:
  • Gifvrij, waardoor er geen uitspoeling kan zijn naar grond- en oppervlaktewater
  • Hete lucht onkruidbestrijding bij 380°C met hete lucht circulatie waardoor er geen brandgevaar is
  • Zeer laag gasverbruik
  • Minimale hergroei door zaaddoding en uitputting van wortelstelsel
  • Geen roetuitstoot en een minimum aan CO2-uitstoot
  • Geen schade aan bestrating en inzetbaar op half verhardingen

Onkruid verwijderen door middel van kokend water

Deze installatie is ideaal voor onkruidverwijdering op kleine oppervlaktes, maar ook voor paden, terrassen en opritten. Verder is het ook ideaal voor grindpaden wat normaal extra lastig is. Tot slot is het ook mogelijk om onkruid te verwijderen op brandgevaarlijke plekken en veilig voor uw sierbestratingen.

Voor een vrijblijvende offerte, mail info@verstegen-bv.nl